Veelgestelde vragen

Kunt u voor mij een rebornpop maken?

Op dit moment niet omdat ik zwanger ben. Ik ben eind december uitgerekend en ik beslis tegen die tijd wanneer ik weer opdrachten aanneem.

Verkoopt u ook reborn benodigdheden, zoals verf, kits, mohair en dergelijke?

Nee, ik verkoop alleen reborn poppen die klaar zijn.

Wat heb ik allemaal nodig als ik wil gaan rebornen?

Dit is te vinden bij het kopje benodigdheden bij rebornen.

Waar kan ik terecht voor reborn benodigdheden?

Ik koop mijn kits en specifieke rebornspullen bij atelier wiesje (link naar de website is te vinden bij links), maar er zijn meerdere internetbedrijven die rebornspullen verkopen. Voor kwasten en geurloze verdunner kun je ook terecht bij bouwmarkten, hobbywinkels en bijvoorbeeld de action heeft hele fijne en ook goedkope kwasten.

Geeft u ook reborn cursussen?

Helaas heb ik hier geen tijd voor, wel kun je stapsgewijze beschrijvingen op mijn site vinden, begeleid door video’s die stap voor stap laten zien hoe ik reborns maak.

Wat kost een reborn pop bij u?

De prijs van mijn reborns is voornamelijk afhankelijk van 2 factoren.

 

- De kosten van de basismaterialen, zoals de kit, mohair, verf en ogen.

- De tijd dat ik met een reborn bezig ben. Hoe meer details, hoe meer arbeidsuren, hoe hoger de kosten.

 

De minimum kosten liggen al gauw boven de 100 euro en kunnen oplopen tot over de 400 euro (afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd).

Zijn de rebornpoppen die u maakt ook geschikt voor kinderen?

Het ligt er eerlijk gezegd een beetje aan hoe het kind met poppen speelt of een reborn pop geschikt is. De rebornpop dient hetzelfde behandeld te worden als een echte baby, dus niet aan de haren / ledemaatjes trekken , het hoofdje ten allen tijde ondersteunen... voorzichtig, voorzichtig, voorzichtig, dan houdt de pop het lang vol... gaat het kind er wat ruwer mee om... dan kan het zijn dat de rebornpop geen lang gebruiksleven heeft.

Hoe lang is de levertijd van uw poppen? / Hoe lang duurt het voor een rebornpop klaar is?

Ik reborn als hobby, ik gebruik hiervoor dus mijn vrije uren die ik over heb. De ene keer zijn dat er meer dan de andere keer.