Voorbereiding

Een droogrekje is gemakkelijk om de verf op het vinyl gelijkmatig aan de lucht te laten drogen.

Droogrekje

 

Dit kun je gebruiken om de ledematen op de zetten als je ze geverfd hebt zodat ze gelijkmatig aan de lucht kunnen drogen. Je kunt dit kant-en-klaar kopen via internet of hobbyzaken, maar je kunt het ook net als ik maken van een plankje hout met hierop een aantal houten stokjes (deze zijn vanaf de onderkant vastgeschroefd aan de plank).

Een oven of combimagnetron is nodig om de verf in het vinyl van de dollkit te laten trekken.

Oven / Combimagnetron + oventhermometer

 

De fabrikant van de verf (Genesis) raad aan om kits alleen te verwarmen in een gewone oven. Ik gebruik er echter zonder problemen mijn combimagnetron voor. Ook wordt er geadviseerd een speciale thermometer te gebruiken, zo weet je zeker dat de verf op de juiste temperatuur wordt afgebakken. Deze thermometer is via internet en verschillende kookwinkels te krijgen.

Sterrilium kan gebruikt worden om de dollkit schoon te maken, vooral als er veel vet op zit. Ook kun je een mild sopje van wat afwasmiddel en lauw water gebruiken.

Sterrilium

 

Dit kun je eventueel gebruiken om je dollkit schoon te maken. Vooral als er veel vet op een dollkit zit is dit een ideaal middeltje om de kit schoon te maken. Ook kun je een mild sopje van een beetje afwasmiddel en lauw water gebruiken, dit werkt ook erg goed. 

Handalcohol zorgt ervoor dat je vuil en vet van je handen verwijderd zodat je dit niet overbrengt op de dollkit.

Handalcohol

 

Ook al maak je je dollkit erg goed schoon, elke keer als je hem in je handen pakt breng je vuil en vet van je handen over op je dollkit waardoor de verf minder goed pakt. Daarvoor kun je handalcohol gebruiken om je handen vet- en vuilvrij te maken voor je met je pop in de weer gaat.