Pop / Kit en dergelijke

De basis van het re- en newbornen is een pop of kit.

Pop of kit

 

Je kunt ervoor kiezen om een bestaande pop zo te schilderen dat het net een echte baby wordt, dan ben je aan het rebornen. Als je ervoor kiest om een ongeschilderde kit te schilderen dan wordt het newbornen genoemd. De kits kun je via internet bestellen en poppen kom je overal tegen, denk bijvoorbeeld aan rommelmarkten, beurzen en dergelijke.

Een kit bestaat meestal uit de vinyldelen samen met een bijpassend lijfje. Bij een pop kun je het lijfje het best vervangen door een speciaal rebornlijfje.

Lijfje

 

Bij een kit zit vaak een bijpassend lijfje inbegrepen, als je een pop gaat rebornen is het het best als je het originele lijfje vervangt door een speciaal lijfje. Hier zit meer anatomische vorm in en klopt beter bij een babylijfje.

De vulwatten worden gebruikt om de vulling die het gewicht aan de reborn geeft te maskeren, het lijfje voelt door de watten zacht aan.

Vulmateriaal - watten

 

De watten zorgen ervoor dat de vulling die het gewicht geeft wordt gemaskeerd, zorg ervoor dat de vulwatten de andere vulling helemaal omsluit. Door de watten voelt het lijfje lekker zacht aan. Ook houden de vulwatten het zakje met gewichtsvulling op zijn plek.

Vulmateriaal - gewicht

 

Om gewicht aan je baby te geven kun je gebruik maken van een aantal materialen, namelijk:

 

  • glasgranulaat, dit zijn hele kleine korreltjes glas. Door het hoge gewicht is er een kleine hoeveelheid korrels nodig om het gewenste gewicht te behalen.
  • plasticgranulaat, dit zijn kleine korrels plastic het is wat groffer dan glasgranulaat. Door de grotere korrels neemt het meer volume in en is dus niet geschikt om hele kleine poppen te vullen.
  • soft granulaat (baby speck), ook dit zijn plastic korrels nog iets groffer dan de gewone variant. Hier is het volume dus nog wat groter van.
  • staalgranulaat, dit zijn kleine korreltjes staal, per volume is dit zwaarder dan het glasgranulaat. Gebruik altijd een speciale "kous" om het staalgranulaat in te stoppen.
  • soft vinyl granulaat, dit wordt gemaakt van hetzelfde materiaal waar de ledematen in de kits van wordt gemaakt. Het wordt meer als vulling dan als verzwaring gebruikt.
  • aquariumsteentjes, ik vind dit het fijnste materiaal om mee te werken. Het heeft dezelfde textuur als glasgranulaat, maar het is wel een heel stuk goedkoper. Ook neemt dit zand een beetje geur op, ik was het altijd in Zwitsal wasgel om het stof te verwijderen en deze geur blijft dan heerlijk in de steentjes hangen.
Een panty wordt gebruikt om de vulling die het gewicht geeft op zijn plek te houden.

Panty

 

Om de vulling voor het gewicht op zijn plek te houden wordt het verpakt in een panty, het maakt niet uit van welk merk maar het is het best om een huidskleur panty te gebruiken. Ook al is het vinyl vaak dik, soms zie je donkere kleuren en nog doorheen.