Wie ben ik

Ik ben Daniëlle en al vrij lang heb ik de bijnaam Daantje. Vandaar dat de site Daantje's reborn dolls heet. Ik ben 30 jaar en ik woon in het prachtige Noord-Brabant, in de stad Tilburg.

 

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in babypoppen, hoe echter ze leken hoe leuker ik ze vond. Na mijn kindertijd is deze interesse een beetje in verval geraakt. Maar via verschillende media ben ik erachter gekomen dat er een hele hobby gericht is op het zo echt mogelijk laten lijken van poppen. Mijn interesse was gewekt en zo ben ik deze hobby in gerold. Mijn passie is om reborn poppen te maken en ze aan een liefhebber door te geven die ze een liefdevol huisje bezorgd.

 

Ik reborn nu een jaar of vijf, ik heb mij deze hobby eigen gemaakt door veel informatie via internet op te zoeken. In eerste instantie was dit veel schriftelijke informatie om te kijken welke benodigdheden ik voor deze hobby nodig had. En ook hoe je stap voor stap een reborn pop moet maken.

 

Daarna heb ik veel filmpjes op youtube gekeken om de vaardigheid op te pikken hoe de vinyldelen geschilderd moeten worden en hoe je verschillende effecten aan kunt brengen.

 

Ik heb dus geen reborncursussen gevolgd maar deze hobby mijzelf eigen gemaakt. En na een aantal oefenpoppen en veel trial and error heb ik het nu onder de knie gekregen. Ik heb zelf gemerkt dat elke pop die ik reborn er steeds een stapje "echter" uit gaat zien.

 

Uit eigen ervaring ben ik erachter gekomen dat informatie over het maken van reborn poppen erg verspreid is. Je moet veel verschillende sites doorspitten om één goede beschrijving samen te stellen hoe je een reborn pop moet maken. Ook zijn bijna alle filmpjes die op internet te vinden zijn Engelstalig. Om het de Nederlandstalige rebornsters “in opleiding” zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik een gedeelte van deze site geweid aan een instructie met Nederlandstalige filmpjes over het maken van een reborn pop.